Over

Straatfotografie is mijn favoriete genre. Het geeft me de kans om de onverwachte scenes van het dagelijkse leven te ‘vangen’. Ook maak ik graag series. Ik fotografeer met een Canon DSLR en iPhone. Op deze pagina vind je enkele successen en prijzen die ik won.  

Maart 2022:

Een auto die veel benzine verbruikt staat geparkeerd naast een auto die volledig elektrisch aangedreven wordt. Met deze foto ben ik één van de winnaars van een fotowedstrijd georganiseerd door de TU Delft met als thema de energietransitie. De foto is opgenomen in een verzameling foto’s van medewerkers, studenten en alumni en mogen door anderen hergebruikt worden.

November 2021:

Mijn serie ‘Ondere andere’ eindigde in de top 10 van een fotowedstrijd georganiseerd door de Fotoclub des Vaderlands. Het thema van deze fotowedstrijd was ‘originaliteit’. De fotoclub is opgericht door Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg. Over deze en mijn andere inzendingen zegt hij: “Ook altijd kwaliteitsinzendingen van Carel”.

Video afspelen

Februari 2020:

In het februari / maart nummer van het Buitenleven magazine, een artikel over het biologische restaurant Logica in Leiden, waarvoor ik de foto’s nam.

Oktober 2019:

Meest originele vakantiefoto in het fotomagazine Focus.

Augustus 2019:

Nominatie voor de Ed van der Elsken ‘Lust for life’ straatfotografie wedstrijd van het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam.

September 2016:

Nominatie voor de Ed van der Elsken straatfotografie wedstrijd van het Nederlands Fotomuseum in Rotterdam. De foto met dame in rode jurk en heer is mijn inzending.

April 2013:

Winner van de fotowedstrijd met het thema ‘Eén Rijkswaterstaat OP2015’ georganiseerd door Rijkswaterstaat.

September 2011:

Winner van de fotowedstrijd georganiseerd door de gemeente Leiden met het thema ‘Leven in Leiden’. Deze foto werd gepubliceerd in het rapport ‘Sociaal Maatschappelijke Structuurvisie 2025’ van de gemeente Leiden.